Cinci din 11 persoane reținute de procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud în urma perchezițiilor efectuate vineri în 27 de locații din județele Bistrița-Năsăud și Cluj, într-un dosar de trafic de droguri, au fost arestate preventiv de Tribunalul Bistrița-Năsăud. Alte patru au fost plasate în arest la domiciliu, iar două au fost puse sub control judiciar.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile a 5 persoane cu vârstele cuprinse între 19-50 de ani, măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de 4 persoane cu vârste cuprinse între 19-26 ani și măsura controlului judiciar pentru două persoane de 24 și 31 de ani, bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive.

Reamintim că vineri, săptămâna trecută, procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud au efectuat 27 de percheziții domiciliare pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj, într-un dosar de trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii februarie 2021, s-au constituit două grupuri infracționale organizate ce au desfășurat activități de comercializare de substanțe psihoactive, către consumatori de pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 426 de grame de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, 26 de grame de canabis, 16 pastile cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, dispozitive de mărunțit, cântare de înaltă precizie, precum și sumele de 23.000 de euro și 8.000 de lei.

Tototdată, au fost conduse la audieri 18 persoane cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri și efectuarea de activități cu substanțe susceptibile a avea efect psihotrop, dintre care 11 au fost reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud