Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut cu 6, în prezent fiind monitorizate în total 22, potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.Toate aceste persoane sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. 

 

Potrivit sursei citate, deși numărul de persoane monitorizate a crescut, în judeţ nu există cazuri confirmate de infectare cu coronavirus şi nici persoane suspecte care să necesite carantină.

Este de reținut că DOAR cei care vin din zona de carantină a Italiei (Vo’Euganeo, Codogno, Castiglione D’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova Dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile„, mai precizează reprezentanţii Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Autoritățile județene monitorizează în continuare fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu coronavirus și se află în legătură cu autoritățile de frontieră, acestea comunicând situațiile care necesită monitorizare.