Încă o medie de 10 la Bac în Bistrița-Năsăud, după contestații! A crescut și rata de promovare

Încă un absolvent de clasa a XII-a din Bistrița-Năsăud a obținut note maxime pe linie la Bacalaureat, în urma contestațiilor, astfel că numărul mediilor de 10 a crescut la șase. Totodată a crescut și rata de promovare la nivel județean, de la 69,22% la 71,54%.

 

 Numărul mediilor de 10 la Bacalaureat a crescut de la cinci la șase în Bistrița-Năsăud, în urmă corectării lucrărilor după contestații. Absolventa care a obținut în această etapă media 10 este Paula Georgescu, absolventă a Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud, secția Matematică-Informatică, care a contestat notele obținute la matematică  și anatomie, de 9,9, respectiv 9,6.

Cinci absolvenți de clasa a XII-a din Bistrița-Năsăud au obținut medii de 10 înainte de contestații: Albu Maria şi Bugnariu Ana Maria,  ambele absolvente ale Liceului „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului; Mureşan Eliza Adela, absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean; Scurtu Andrada de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”- Bistriţa şi Coman Corina Mirela, absolventă a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa.

După contestații, în Bistrița-Năsăud a crescut și rata de promovare la examenul de Bacalaureat.

Astfel, la nivel județean au fost depuse 492 contestații: 186 la limba și literatura română, două la limba maternă, 160 la proba obligatorie a profilului și 144 la proba la alegere a profilului și a specializării.

După recorectarea lucrărilor rata de promovare în Bistrița-Năsăud a crescut de la 69,22% la 71,54%.

Sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat începe în 10 iulie, cu etapa de înscriere a candidaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.