Încă un caz de pestă porcină africană a fost confirmat la limita dintre județele Bistrița-Năsăud și Maramureș

0
3

Un nou caz de pestă porcină africană a fost confirmat la limita dintre județul Bistrița-Năsăud și Maramureș. Virusul a fost confirmat la un exemplar de porc mistreț. Autoritățile județene se așteaptă ca în perioada următoare să apară noi cazuri.

Într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, prefectul judeţului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenţ, a anunţat că un nou caz de pestă porcină africană a fost confirmat la limita de judeţ, în localitatea Groşii Ţibleşului din judeţul Maramureş, fiind vorba tot despre un caz la un porc mistreț.

Am avut o şedinţă operativă cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud şi cu Garda Forestieră. Astăzi vom convoca şi Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor şi vom lua măsurile care se impun. Chiar dacă nu este acest nou caz în judeţul nostru, ci în Maramureş, suntem în aceeaşi zonă afectată şi, evident că, odată cu topirea zăpezii, mişcarea populaţiilor de mistreţ s-a accelerat şi ne aşteptăm, din păcate, la noi cazuri. Noi vom lua, împreună cu fondurile de vânătoare, cu ocoalele silvice, autorităţile publice locale toate măsurile care se impun şi care vor fi comunicate și public”, a declarat prefectul Ovidiu Victor Frenţ.

Până în prezent, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, virusul pestei porcine africane nu a afectat animalele domestice, fiind înregistrat doar la porci mistreți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.