Al treilea caz confirmat de gripă s-a înregistrat, de la începutul anului, la un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița. Acesta este în stare gravă.

 

 

Potrivit reprezentanților SJU Bistrița, este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani din municipiul Bistrița, cu afecțiuni asociate, care a fost internat inițial la Secția Boli infecțioase cu simptome de pneumonie și care, pe fondul evoluției nefavorabile a stării de sănătate, a fost transferat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă.

În data de 11 februarie i-a fost recoltată probă de analiză pentru a fi trimisă Laboratorului de analize medicale al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unitate care a confirmat prezența virusului gripal de tip A.

Pacientul este în stare critică, fiind intubat și ventilat mecanic.

Săptămâna trecută 35 de bistrițeni s-a îmbolnăvit de gripă, dintre care 8 au necesitat spitalizare. Dintre cei care au ajuns în spital, un pacient a decedat. Este vorba de o femeie în vârstă de 64 de ani, care a fost răpusă de boală pe fondul unor suferințe mai vechi.