Locatarii din blocurile sociale din cartierul Subcetate al municipiului Bistrița vor scăpa de noroi, asta pentru că au început lucrările în cadrul unui proiect al Primăriei Bistrița care prevede amenajarea zonei din jurul acestor blocuri. 

Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a anunțat că amplasamentul pentru lucrările care prevăd sistematizarea zonei din jurul blocurilor sociale a fost predat constructorului – compania LDP SA.

”Avem promisiunea că de săptămâna viitoare încep lucrările de amenajare a spațiului de joacă pentru copii cu o suprafață de 800 mp, proiectat pentru această zonă, urmând ca din primăvară să lucreze la amenajarea străzilor, trotuarelor, aleilor, parcărilor – în suprafață de peste 6000 mp, precum și a iluminatului public”, a spus viceprimarul Cristian Niculae, care a completat că întreaga investiție se ridică la 2,3 milioane lei.

Reprezentanții autotităților locale au purtat discuții și cu noul administrator al blocurilor pentru a putea face o analiză a necesităților urgente din această zonă.

Pe termen scurt, vom lua câteva măsuri rapide pentru trecerea cât mai ușoară prin sezonul rece, până la demararea lucrărilor de amenajare din primăvara anului viitor. Vom mai aduce piatră pentru a elimina gropile și vom instala lămpi pentru iluminat exterior la intrare în fiecare scară”, mai spune viceprimarul Niculae.

În Subcetate sunt amenajate mai multe blocuri cu destinația de locuințe sociale, acestea fiind date în folosință începând cu anul 2011.