Incident mai puțin obișnuit azi-noapte în incinta uneia dintre secțiile externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Un pacient ar fi căzut de la etajul I al unei clădiri ce aparține secției de Boli Infecțiose, fiind găsit de personalul medical în curtea unității după ce, inițial, acesta fusese dat dispărut.

Personalul medical a observat că bărbatul nu este în salon la miezul nopții și a început să il caute.

”În data de 10 septembrie, în jurul orei 24:00, un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în Secția Boli Infecțioase (etaj I) a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a fost găsit de către personalul sanitar căzut în curtea complexului spitalicesc de pe strada Alba Iulia din municipiul Bistrița. Potrivit medicului de gardă, pacientul fusese internat de duminică (09.09.2018) în Secția Boli Infecțioase cu sindrom febril, fără probleme psihice cunoscute. Întrucât în cursul serii de 10.09.2018 a prezentat agitație, la ora 22:00, asistenta de serviciu i-a administrat Diazepam injectabil. La verificarea saloanelor de la ora 23:40, pacientul dormea. La administrarea medicației de la miezul nopții, acesta nu a fost găsit în salon, lenjeria patului și pervazul geamului prezentând materii fecale. Imediat s-a dat alarma, pacientul fiind găsit căzut în curtea unității” a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari.

Personalul medical a apelat numărul unic de urgență 112, bărbatul fiind preluat conștient, dar incoerent de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe, unde, în urma investigațiilor, a fost diagnosticat cu fractură cervicală amielică.

În prezent, pacientul este internat în Secția Anestezie-Terapie Intensivă sub supraveghere și tratament de specialitate.

Inspectoratul de Poliție al județului Bistrița-Năsăud a deschis o anchetă în acest caz. ”Se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul” a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Bărbatul este din localitatea Telciu și are 47 de ani.