Instabilitate atmosferică în toată țara. Meteorologii avertizează că vremea se va răci

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două noi atenționări meteorologice cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabile pentru mai multe județe din țară. Meteorologii spun că vremea se va răci în toată țara, devenind deosebit de rece pentru această dată. 

Prima atenționare a ANM este valabilă în intervalul 6 mai, ora 14:00 – 6 mai, ora 23:00, fiind vizate fenomene precum perioade scurte de instabilitate atmosferică accentuată. ”În intervalul menționat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse”, arată ANM.

Cea de-a doua atenționare meteorologică este valabilă în intervalul 6 mai, ora 23:00 – 07 mai, ora 23:00 și sunt vizate cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

”În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină. În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada”, mai arată ANM.

Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.