Pirotehniștii au fost solicitați, marți, să intervină în localitatea Lunca Ilvei din județul Bistrița-Năsăud, unde o echipă de constructori care lucrează la distrugerea unui pod a găsit mai multe grenade. 

Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud intervine, marți, în sprijinul echipelor care lucrează pentru distrugerea unui pod peste râul Ilva, în vederea construirii unui pod nou, pe raza localității Lunca Ilvei din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus, ”din datele primite de la localnici, în zona podului ar fi fost amplasate elemente de muniție, încă din timpul celui de al Doilea Război Mondial. În timpul misiunii de cercetare a zonei cu detectorul de metale, pirotehniştii au descoperit, până la această dată, patru grenade defensive”.

Misiunea preventiva şi de ridicare a potențialelor elemente de muniție găsite continuă, mai anuntă reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Pirotehniştii bistrițeni acționează înaintea echipelor care lucrează pentru distrugerea controlată a podului.

FOTO: ISU B-N