Liderul PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, critică dur administrația locală bistrițeană, care, în plină desfășurare pandemică, face angajări. Anunțurile existente pe site-ul municipalității, arată Turc, sunt mascate sub forma unor anunțuri pentru examene de promovare în grad profesional.

 

E de-a dreptul sfidător cum, în plină desfășurare pandemică, Primăria Bistrița face ce știe ea mai bine, adică angajări. Cu toate că soluțiile ar putea veni din resursa umană deja existentă, o simplă vizită pe site-ul instituției, la secțiunea Posturi vacante, subsecțiunea Anunțuri concursuri, ne lasă perplecși.

Deși previzualizarea anunțurilor în format PDF ne-ar putea face să credem că avem de a face doar cu două examene de promovare în grad profesional, de fapt, odată accesat, unul e de-a dreptul “concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice vacante”. Iar alte anunțuri fac întâi referire la bibliografia necesară unor concursuri care nu apar publicate separat. Cum ar veni, să fie acolo, dar să nu le vadă nimeni„, a scris Ioan Turc, pe pagina sa de Facebook.

Liberalul bistrițean face o paralelă cu Primăria Cluj-Napoca, unde au fost suspendate în această perioadă toate angajările.

Toate acestea în timp ce Primăria Cluj-Napoca a comunicat, scurt și la obiect, suspendarea oricăror concursuri de angajare, pentru a putea fi canalizate toate resursele financiare și de personal către combaterea efectelor pandemiei cu coronavirus. Nu mai vrea nimeni inspector principal ori de specialitate la Direcția Tehnică sau de Integrare Europeană, cum visează Primăria Bistrița„, a precizat Ioan Turc.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud solicită totodată ca toate cheltuielile ce nu sunt acum urgente, să fie oprite, iar sumele respective să fie direcționate pentru combaterea pandemiei.

Pe de altă parte, reiau o solicitare imperativă: banii alocați pentru pârtia de schi (1.200.000 lei), aquapark (3.000.000 lei), evenimente culturale (1.500.000 lei) și alte cheltuieli indezirabile trebuie direcționați către esențialul necesar comunității: combaterea pandemiei și investiții în infrastructura de bază – drumuri, apă/ canalizare, rețele electrice, piața agroalimentară închisă etc.!„, a subliniat Ioan Turc.