Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a atacat dur, miercuri, într-o conferință de presă, administrația locală a municipiului Bistrița, condusă de primarul Ovidiu Crețu. Liderul liberal i-a dat drept exemplu edilului Bistriței administrații locale din Transilvania conduse de primari liberali și i-a sugerat totodată ca la alegerile prezidențiale să voteze cu Klaus Iohannis, iar anul viitor, la alegerile locale să voteze cu PNL.

 

Comentariile lui Ioan Turc au venit pe fondul unor declarații recente ale primarului Ovidiu Crețu care a susținut că forţa politică a PSD va conduce anul viitor la câştigarea alegerilor locale, atât la nivelul municipiului, cât şi al judeţului.

Îl întreb pe domnul primar Ovidiu Creţu, vă place modul în care au evoluat oraşele conduse de către primari PNL în Transilvania? Cum a evoluat Oradea, Clujul, Alba Iulia? În 2008, domnul primar Creţu a câştigat alegerile în acelaşi timp cu Ilie Bolojan, primarul de Oradea. Îl întreb pe domnul primar Creţu: vă place cum arată centrul istoric complet reabilitat din Oradea, cum arată centura Oradei şi podurile noi, cum arată Aqua Park-ul Nymphaea, care atrage turişti din toată ţara şi din străinătate, cum arată şi cum duduie cele trei parcuri industriale, inclusiv în legătură cu dezvoltarea învățământului profesional, pe un model pe care eu l-am propus în Bistrița atunci când am pus bazele parcului industrial de la Sărata încă din anul 2006? Dacă vă place ce s-a întâmplat la Oradea şi în alte oraşe conduse de către administraţii liberale, eu vă sugerez, domnule Creţu, ca la alegerile prezidenţiale să votaţi cu preşedintele Klaus Iohannis, iar anul viitor să votaţi cu Partidul Naţional Liberal, la alegerile locale. Oricum, nu se supără partidul, veţi fi dezlegat de mandatul politic şi, mai mult de cât atât votul este secret„, a declarat liderul liberal bistrițean.

De săgețile lui Ioan Turc nu a scăpat nici viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, candidatul la fotoliul de primar la alegerile locale de anul viitor. Despre acesta liderul liberal a afirmat că își bate joc de banii bistrițenilor, în condițiile în care a coordonat o serie de lucrări de reparații derulate pe unele străzi din municipiu, etichetate de liderul liberal drept „înnegrirea din bordură în bordură” și „astfaltate peste asfalt”.

Marea realizare a administrației PSD, înnegrirea din bordură în bordură a unor străzi, unele dintre ele asfaltate peste asfalt, adică străzi bune, este tot ce a putut să dea PSD în 12 ani. Este infim! Îi atrag atenţia viceprimarului Niculae că-şi bate joc de banii bistriţenilor. Se asfaltează str. Ecaterina Teodoroiu, care era una dintre străzile bune din municipiul Bistriţa şi nu necesita intervenţie, în condiţiile în care sunt nenumărate străzi pe care îţi rupi maşina şi străzi de pământ. Cum îşi permite administraţia din Bistriţa să toarne asfalt pe străzi bune, aşa cum a făcut şi pe B-dul Republicii, acolo unde, cu câteva intervenții punctuale, carosabilul ar fi rezistat încă doi, trei ani?„, a spus Ioan Turc.

În acest context, președintele PNL Bistrița-Năsăud i-a mai solicitat viceprimarului Niculae să anunțe riveranii despre lucrările derulate în zona lor.

Îi mai atrag atenția viceprimarului Niculae, fiindcă, din câte am înțeles, dânsul butonează în perioada asta, să îi anunțe pe locatarii riverani cu privire la începerea unor lucrări. Azi dimineață, oamenii care locuiesc pe str. Ecaterina Teodoroiu nu au putut să iasă din parcare pentru că era unsă strada cu negreală. Trimiteți, domnule, Poliția comunitară să pună anunțuri la scara blocului, să știe oamenii de la ce oră încep lucrările și să își ia măsurile de precauție. Este o bătaie de joc în formă continuată!” a declarat Ioan Turc.