Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, ironizează partidul lui Liviu Dragnea care a cerut instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile apărute în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august. „Toată lumea știe că mitingul a fost finanțat din exterior”, spune Turc, acesta accentuând faptul că mare parte din participanții la miting, români care muncesc din străinătate, au cheltuit bani pentru a putea participa la eveniment.

 

În opinia liderului liberalilor din Bistrița-Năsăud, cererea PSD este doar o fumigenă pentru a distrage atenția românilor.

PSD cere anchetă cu privire la finanţarea din exterior a mitingului din 10 august. Asta e o fumigenā sau un tun de apă mediatic prin care clica lui Dragnea încearcă să distragā atenția românilor de la dezastrul guvernării PSD-ALDE„, a scris Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

Președintele liberal bistrițean spune că „toată lumea știe că mitingul a fost finanțat din exterior” și descrie și mai exact cum a decurs „finanțarea”.

Participanții, parte din ei, au muncit în exterior, și-au cumpărat biletele de autocar, de avion sau carburantul cu banii câștigați în exterior, au mâncat și unii au dormit în drumul spre casā cu bani câștigaţi în exterior, au „subminat” economia națională cheltuind în țară bani câștigaţi în exterior, le-au lāsat celor rămași acasă ceva din banii câștigati în exterior. Concluzia, mitingul din 10 august a fost finanțat din exterior„, a scris Turc.

Comuniştii i-au antagonizat pe ţārani împotriva «chiaburilor», FSN-ul pe muncitori împotriva intelectualilor, iar acum, PSD-ul, pe romanii din ţarā împotriva celor plecați peste hotare. Este vorba despre unul si acelaşi partid. Să vā fie ruşine!!!„, transmite Ioan Turc, social-democraților.