Ioan Turc despre întâlnirea de la Cotroceni: Am convenit să susținem revizuirea Constituției

Preşedintele liberalilor din Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a făcut parte din delegația PNL invitată la Cotroceni de către președintele României, Klaus Iohannis, în vederea negocierii strategiei de valorificare a validării referendumului pe justiție inițiat de către președinte.

 

Rezultatul referendumului va avea o soartă mai bună decât cel inițiat de către fostul președinte Traian Băsescu, în sensul în care am convenit să susținem revizuirea Constituției, care va fi inițiată tot de către președinte. Astfel, prin voință populară, amnistia și grațierea pentru fapte de corupție și adoptarea de către Guvern a ordonanțelor de urgență în materie judiciară vor fi interzise prin legea fundamentală. Susținem, de asemenea, ca și campania  USR «Fără penali în funcții publice» să aibă ca finalitate menționarea în Constituție a acestui principiu„, a declarat Ioan Turc, în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul consultărilor, liderul liberal bistrițean a opinat că aceste clarificări în materie juridică ar trebui integrate într-un amplu proiect de reformă a statului, „având ca finalitate transformarea statului, dintr-o entitate ostilă, mai cu seamă coercitivă, într-un partener al cetățeanului”.

Pe modelul proiectului «România educată», printr-un parteneriat Președinte – PNL, ar trebui deschise analize și dezbateri care să conducă la reforme în cele mai importante domenii: revizuirea de fond a Constituției, reforma instituțiilor statului, de exemplu Curtea Constituțională – organism politic, reforma administrativă, o reformă fiscală, care să așeze pe picior de egalitate cetățeanul, antreprenorii și statul, o reformă a sistemului de pensii, care să înlăture inechitățile cumplite dintre pensionarii cu aceeași vechime și aceleași contribuții. Președintele s-a arătat de acord, urmând ca în interiorul PNL să fie clarificate toate aceste aspecte„, a precizat Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.