După ce s-a arătat nemulțumit de soluția găsită de Primăria Bistrița pentru reabilitarea Pieței Decebal, considerând că se putea alege o variantă mai modernă, liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, critică și lucrările de reparații de pe străzile din oraș. Din acest motiv, liberalul transmite un mesaj conducerii Primăriei Bistrița: ”Opriți mutilarea orașului!”. 

Într-o conferință de presă, președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, și-a exprimat propria părere cu privire la lucrările de reabilitare efectuate pe mai multe străzi din oraș. Acesta a dat exemplu strada Ion Luca Caragiale, pe care crede că la prima ploaie vor fi probleme.

”Vă invit să mergeți pe strada Ion Luca Caragiale, stradă aflată în zona zero a orașului. Am mers la sesizarea unor cetățeni. Unul dintre ei a pus polobocul pe asfalt ca să îmi arate că nu este în contrapantă în raport cu gurile de canalizare, ceea ce înseamnă că acolo, în continuare, problemele se vor amplifica. Atunci când va ploua apa va intra în curțile oamenilor și în loc să avem ștrand unde trebuie, vom avea ștrand pe strada Ion Luca Caragiale. Trotuarele de pe partea dreaptă cum mergi în jos au fost muruite, la fel ca în Piața Decebal, cu un fel de asfalt, turnat neregulat peste bordurile sparte”, a declarat Ioan Turc.

Liberalul este de părere că astfel de lucrări nu ar trebui permise ”nici în centrul unui oraș istoric, nici în cel mai prăpădit cătun din țara asta”. Revoltat pe faptul că municipalitatea nu pune accent pe calitatea lucrărilor, Ioan Turc transmite un mesaj administrației locale: ”Eu le spun celor din PSD: Opriți mutilarea orașului! Dacă nu sunteți în stare să faceți niște lucrări de calitate, nu mai faceți nimic. Luați-vă salariile babane, stați și lingeți înghețată pe pietonal, dar opriți mutilarea orașului”.