Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a criticat, într-o conferinţă de presă, modul în care au fost realizate lucrările de reparaţii capitale la Piaţa Decebal. Turc a precizat că sumele cheltuite de administrația locală pentru această investiție sunt, în opinia sa, prea mari, iar municipalitatea a ratat ”poate singura ocazie de a face ceva bun pentru oraș”. 

După patru săptămâni a fost finalizată reabilitarea sectorului de legume din Piața Decebal. Ceea ce am văzut acolo, vă mărturisesc, m-a oripilat. Dacă ai teren şi infrastructură, aşa cum se întâmplă în Piaţa Decebal, cu 116.000 euro, adică peste 550.000 lei sau peste 5 miliarde şi jumătate lei vechi, faci două case, serioase, la cheie. PSD-ul din Primărie, cu cinci miliarde şi jumătate de lei vechi a muruit cu ceva la care îi spun asfalt pe jos, au vopsit nişte stâlpi, au schimbat acoperişul şi au pus luminatori. Mesele au rămas aceleaşi, odioase, cu muchii deschise ca nişte cuţite în care te poţi tăia, multe dezasamblate, aceleași mese pe care marfa se îmborşeşte vara şi îngheaţă iarna. Aceste mese amplifică efectul de seră, efectul de căldură, la fel cum o fac și luminatorii. Nu se pun luminatori, pentru că și aceștia amplifică efectul de seră”, a declarat Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Liberalul a mai completat că există materiale moderne care putea fi folosite, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar Ioan Turc consideră că mesele de beton erau mult mai potrivite pentru cei care vând marfă în Piața Decebal. ”Acestea mențin o anumită temperatură și nu se transformă ca mesele de tablă, vara în plită încinsă și iarna în congelator”, a mai adăugat liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud.

Ioan Turc a făcut referire și la faptul că a sugerat Primăriei Bistrița, în mai multe rânduri, să cumpere Hala Decebal și să o transforme într-o piață modernă, lucru de care nu a ținut nimeni cont.

Am solicitat, am recomandat celor din Primărie să cumpere Hala Decebal, care poate fi transformată într-o piață închisă, cu temperatură controlată, în care comerțul să se facă în condiții normale, atât pentru cei care vând, cât și pentru cei care cumpără. După părerea mea, cei din Primărie au ratat poate singura lor ocazie de a face ceva cu adevărat bun pentru orașul ăsta”, a încheiat președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Reamintim că Primăria Bistrița a efectuat lucrări de reparații în sectorul destinat producătorilor din Piața Decebal, ocazie cu care au fost revopsite elementele de mobilier, s-a intervenit în zona învelitorii pieței și s-a turnat un nou strat de asfalt în piață. În continuare, administrația locală execută lucrări în zona sectorului fructe din piață, lucrări estimate că se vor încheia în cel mult o lună.