Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că filiala judeţeană a încheiat campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Palatul Cotroceni.

 

Liderul liberal bistrițean a declarat că organizația pe care o conduce a reușit să strângă cu peste 6.000 de semnături în plus față de targhetul impus.

Am încheiat campania pentru strângerea de semnături în vederea susținerii candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat. Faţă de targetul de 34.000 semnături, am adunat un număr de 40.300 de semnături. Le mulţumesc tuturor celor care prin semnătura lor susţin candidatura pentru un al doilea mandat al preşedintelui Klaud Iohannis. Îmi cer scuze celor care, nu puţini, ar fi semnat dar nu am reuşit să ajungem, fiind o perioadă destul de scurtă de timp”, a declarat Ioan Turc. 

Potrivit acestuia, Klaus Iohannis este „de departe cea mai bună soluție pentru România„.

Preşedintele Iohannis nu este un preşedinte spectaculos, dar este un preşedinte eficient. Reprezintă excelent România pe plan internaţional, iar pe plan intern a fost reduta în care PSD a lovit în toţi aceşti ani, inclusiv prin diminuarea atribuţiilor preşedintelui, dar a fost reduta de care nu s-a putut trece, a spus Turc.

Liderul PNL Bistrița-Năsăud a subliniat că preşedintele Iohannis, împreună de milioane de români, au blocat adoptarea Ordonanţei 13, împiedicând PSD „să scoată România din UE„.

Preşedintele este un om de construcţie şi mai puţin un om de lupte de uzură sau de gherilă politică. Din calitatea sa de primar al Sibiului, a fost omul care a scos Sibiul din cenuşiul comunist, fiind primul oraş din România care a făcut acest pas. O spun cu multă încredere, preşedintele Iohannis, după un mandat în care a fost obligat să reziste unor atacuri permanente ale PSD îndreptate împotriva interesului naţional, împotriva statului de drept, în cel de-al doilea mandat va construi alături de un guvern responsabil şi alături de o majoritate parlamentară responsabilă, a precizat Ioan Turc.