Ionuț Simionca, apel la opoziție și forțele civice anti-PSD să susțină campania de strângere de semnături inițiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin

Vicepreședintele PMP, deputatul bistrițean Ionuț Simionca, face apel la forțele civice anti-PSD, dar și la partidele de opoziție să susțină campania de strângere de semnături demarată de partidul său, pentru susținerea inițiativei de alegere a primarilor în două tururi de scrutin. Până acum PMP a reușit să adune 700.000 de semnături.

 

Deputatul Ionuț Simionca spune că PMP va continua campania până  un milion de români vor semna pentru inițativa legislativă de modificare a sistemului de vot la alegerile locale.

Împreună, noi toți, cei care facem opoziție, am putea crea, în această sesiune parlamentară, un moment simbolic, în care să punem pe masa lui Liviu Dragnea un milion de semnături pentru inițiativa legislativă depusă în Parlament în vederea modificării sistemului de vot la alegerile locale.

Campania inițiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin are mare succes, peste 700.000 de români semnând până în prezent în sprijinul acestei inițiative. Ne-am propus să continuăm campania până la un milion de semnături tocmai pentru a sublinia greutatea susținerii de care beneficiază proiectul de lege blocat de PSD în Parlament„, declară deputatul bistrițean.

Potrivit lui Simionca, cetățenii sunt deplin conștienți că modificarea sistemului de vot ar permite alegerea unor primari cu reprezentativitate mai mare și ar da șanse unor candidați valoroși, independenți sau susținuți de partide mici, să câștige în fața primarilor PSD.

Revenirea la alegerea primarului în două tururi este un demers obligatoriu în vederea trimiterii PSD în opoziţie, în contextul în care actualul sistem electoral îi favorizează pe aleşii aflaţi în funcţie. PSD are astăzi aproximativ 40% din primarii din România, care altfel vor intra în cursă din poziţia de favoriţi„, argumentează deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

Acesta mai precizează că partidele de opoziție trebuie să fie unite în jurul unor proiecte importante, iar alegerea primarilor în două tururi de scrutin este unul dintre acestea.

Consider că este cel mai bun moment ca forțele de opoziție să demonstreze că reușesc să treacă peste orgolii și interese mărunte și să pună interesul cetățeanului pe primul loc!„, mai subliniază deputatul Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.