Ionuț Simionca, despre cazul Sorina: Interesul și drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretări ale legii

Cazul Sorina a fost discutat, marți, în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, a anunțat deputatul PMP Ionuț Simionca, pe pagina sa de Facebook. Parlamentarul bistrițean consideră că interesul și drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretări ale legii.

 

Deputații care fac parte din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții au solicitat instituțiilor abilitate mai multe informații despre cazul Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de un cuplu de români stabiliți în SUA.

Împreună cu colegii din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, am decis să cerem Ministerului Muncii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informații legate de cazul minorei ce a fost luată cu forța din casa familiei ce a crescut-o pentru a fi încredințată părinților adoptivi„, a scris deputatul Ionuț Simionca pe pagina sa de socializare.

Potrivit acestuia, demersul vine ca urmare a unei petiții adresate comisiei, în care deputații au fost sesizați pe această temă, asupra unor presupuse încălcări ale legislației de către un procuror și de către reprezentantul DGASPC Dolj.

Ionuț Simionca spune că interesul și drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretări ale legii.

Personal, consider că interesul copilului, drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretari ale legii. Dacă au existat încălcări ale legii, cei vinovați trebuie să răspundă. În plus, trebuie să luăm toate măsurile ca situațiile de acest gen, care au traumatizat un copil și au scandalizat o țară întreagă, să nu se mai repete„, a precizat deputatul bistrițean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.