Marți, Guvernul Dăncilă a adoptat Codul Administrativ printr-o ordonanță de urgență, cu toate că au existat discuții pe această temă, documentul fiind considerat unul controversat, mai ales în ceea ce privește pensiile speciale ale aleșilor locali și reducerea termenului pe care îl are președintele pentru a numi un ministru.

Vicepremierul Daniel Suciu a precizat că adoptarea Codului Administrativ este, în opinia sa, ”un act de curaj”, declarația aducându-i o serie de critici din partea uor colegi. Printre aceștia se numără și deputatul Ionuț Simionca.

Referitor la acest subiect, Ionuț Simionca și-a exprimat punctul de vedere prin intermediul unei postări pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

”În loc să se ocupe de promisiunile făcute bistrițenilor, Daniel Suciu o ajută pe Viorica Dăncilă să inventeze o nouă categorie de pensii speciale. Guvernul a adoptat prin Ordonanță de Urgență, Codul Administrativ care introduce pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene. Pentru a-și salva postul de premier și pentru a avea susținere la Congresul PSD, Viorica Dăncilă, ajutată de Daniel Suciu, a promovat o ordonanța de guvern prin care instituie o nouă categorie de bugetari privilegiați. Iată cum PSD, înfrânt la alegerile din 26 mai, găsește în continuare forța de a-i sfida pe cetățenii de bun simț, considerând că aceștia nu sunt suficient de „speciali” pentru a avea o bătrânețe decentă”, consideră deputatul Ionuț Simionca. 

Parlamentarul a mai precizat că partidul din care face parte – PMP, a depus o propunere care viza desființarea pensiilor speciale, pentru care a fost prezentate semnături de la peste o jumătate de milion de români. 

Din păcate, Daniel Suciu, în loc să își respecte promisiunile electorale făcute bistrițenilor, aruncă banii românilor pe apa sâmbetei pentru a câștiga voturi și funcții la următorul Congres al PSD. În campania electorală, acesta a promis că se va ocupa de problemele Bistriței. La șoseaua de centură nu există niciun progres. În ceea ce privește Autostrada Nordului, văd că PSD ține proiectul în Parlament, la sertar, și nu vrea să-l pună pe ordinea de zi. În loc să fie ținuți minte ca oameni ce au contribuit la dezvoltarea acestei țări, Viorica Dăncilă și Daniel Suciu vor rămâne în istorie ca inventatori a unei noi categorii de privilegiați, plătiți greu din buzunarele românilor”, a mai afirmat Simionca.

Deputatul a ținut să transmită și un mesaj către PSD: ”Vreau să îi asigur pe pesediști că de mine nu scapă! Voi lupta până când Autostrada Nordului, cu centura Bistriței integrată, vor fi duse la bun sfârșit!”.