La invitația deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, mai mulți producători locali de produse agroalimentare și-au prezentat preparatele și tradițiile în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

 

 

Am avut marea bucurie să fac cunoscute la București, cu ocazia Zilei Naționale a produselor agroalimentare românești, tradițiile culinare și cultura populară din Bistrița-Năsăud. Brânzeturile, preparatele tradiționale din carne, sarmalele, vinul și țuica de prune, de pere, de mere de la noi din județ au fost în centrul atenției în Parlamentul României”, a declarat deputatul Simionca.

La eveniment au participat Societatea cooperatistă Sangeorz Băi, Societatea cooperatistă Ținutul Năsăudului, Asociația crescătorilor de ovine și caprine Raiul Livezenilor  și Crama Jelna.

A fost una dintre cele mai reușite acțiuni de promovare a produselor tradiționale și a culturii populare ale județului nostru la care am participat. Tot respectul meu pentru poetul Grigore Guzu și pentru cei care i-au încântat astăzi pe colegii deputați cu mâncăruri și cu băuturi la baza cărora stau rețete transmise de la o generație la alta”, a conchis Ionuț Simionca.