Deputatul bistrițean Ionuț Simionca a susținut marți, în Plenul Camerei Deputaților, o declarație politică a cărei temă a fost moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă. În opinia parlamentarului PMP, ”dărâmarea Guvernului Dăncilă este o datorie patriotică”.

”România arată astăzi, după 7 ani de guvernare PSD, ca un pacient cu fractură deschisă. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu este altceva decât un garou aplicat pentru a opri sângerarea unei țări sufocate de incompetență și de dezinteres”, a rostit deputatul Ionuț Simionca, de la tribuna Camerei Deputaților.

În opinia parlamentarului bistrițean, în fiecare an de guvernare PSD, ”zeci de mii de români au ales drumul străinătății în căutarea unui trai mai bun și nu se vor întoarce niciodată acasă. (…) Alți 35.000 de români sunt victime ale accidentelor rutiere din cauza stării precare a infrastructurii. Doar anul trecut, aproape 2.000 de români și-au pierdut viața pe șosele. Starea proastă a drumurilor și semnalizarea ineficientă au făcut ca șoselele din țara noastră să fie cele mai periculoase din întreaga Europă”.

În declarația sa politică, deputatul PMP a vorbit și despre economia României și despre situația companiilor românești. Potrivit acestuia, ”peste 100.000 de firme românești și-au găsit sfârșitul, într-o economie caracterizată de lipsa de predictibilitate fiscală și legislativă”.

Moțiunea de cenzură, o măsură de prim-ajutor pentru o țară suferindă România arată astăzi, după 7 ani de guvernare PSD, ca un pacient cu fractură deschisă. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu este altceva decât un garou aplicat pentru a opri sângerarea unei țări sufocate de incompetență și de dezinteres. În fiecare an de guvernare PSD: 🆘 zeci de mii de români aleg drumul străinătății în căutarea unui trai mai bun🆘 35.000 de români sunt victime ale accidentelor rutiere din cauza stării precare a infrastructurii🆘 4.000 de minori din România au fost declarați dispăruți🆘 peste 100.000 de firme românești și-au găsit sfârșitul, într-o economie caracterizată de lipsa de predictibilitate fiscală și legislativă. Dărâmarea Guvernului Dăncilă este o datorie patriotică. România ar putea să își îngrijească rănile, să respire din nou după ani de zile în care a fost efectiv sugrumată de această molimă politică numită PSD. Moțiunea de cenzură este o măsură de prim-ajutor pentru o țară suferindă. 🍏 Voi vota moțiunea de cenzură deoarece România are nevoie de ajutor și merită să fie salvată! #PSDTrebuieSăPlece#MoțiuneDeCenzură#PMP

Publicată de Ionut Simionca pe Marţi, 8 octombrie 2019

Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care Ionuț Simionca este de părere că ”dărâmarea Guvernului Dăncilă este o datorie patriotică”.

”România ar putea să își îngrijească rănile, să respire din nou după ani de zile în care a fost efectiv sugrumată de această molimă politică numită PSD. Moțiunea de cenzură este o măsură de prim-ajutor pentru o țară suferindă”, a mai spus Simionca.

Parlamentarul PMP a încheiat anunțând că va vota moțiunea de cenzură, precizând că ”România are nevoie de ajutor și merită să fie salvată!”.