După ce a participat preț de câteva ore la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Bistrița, pe a cărei ordine de zi au figurat câteva proiecte controversate promovate de municipalitate, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, s-a arătat foarte dezamăgit de felul în care consilierii majoritari PSD își apleacă urechile la doleanțele sau propunerile bistrițenilor. 

În administrația publică din Bistrița, nu există o democrație reală„, este de părere deputatul bistrițean.

 

Am stat vreme de 5 ore la ultima ședință de Consiliu Local din Bistrița, timp în care am cerut de 3 ori permisiunea să îmi exprim părerea, în calitate de simplu cetățean, cu privire la proiectele înscrise pe ordinea de zi. Consilierii locali votau, de fiecare dată, dacă îmi dau voie sau nu să vorbesc. Prima dată am avut noroc și mi-au permis să iau cuvântul, a doua oară la fel, dar a treia oară au decis, prin vot, că nu am voie să îmi exprim părerea sau să pun întrebări. Mai mult, primarul Crețu nu mi-a dat niciun răspuns la întrebările concrete, punctuale, pe care i le-am adresat în ședință, încercând să se eschiveze printr-o trimitere la calitatea mea de politician„, a scris deputatul Simionca pe contul său de Facebook.

În opinia deputatului bistrițean, ședințele Consiliului Local Bistrița sunt doar o formalitate, iar aleșii puterii  îi acoperă spatele primarului Ovidiu Crețu, care cheltuiește banul public după bunul plac.

„Este foarte clar că ședințele de consiliu local sunt doar o formalitate pentru primarul PSD, Ovidiu Crețu, care are în spate o majoritate politică ce îi permite să cheltuie după bunul plac banul public. În administrația publică din Bistrița, nu există o democrație reală, ci se mimează democrația. În timp ce asistam la ultima ședință a aleșilor locali din capitala noastră de județ, mi-am adus aminte de prim-ministrul PSD, Viorica Dancilă, care încerca să explice decizii din ședința de guvern: «Facem aceste modificări ca să reducem democraţia…»”, a mai opinat Simionca.