Pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor în rândul populației jandarmii vor executa și la acest sfârșit de săptămână misiunile specifice privind verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară stabilite în această perioadă, respectiv pentru respectarea regulilor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în aria de competență din: Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița.

Vor fi executate inclusiv misiuni de verificare a respectării de către agenții economici a permiterii accesului în interior doar a persoanelor care dețin certificatul Covid.
Totodată, jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu Poliţia, prin patrule mixte dar şi patrule de jandarmi în mediul urban şi rural.   

Duminică 16 ianuarie 2022, jandarmii bistrițeni vor asigura măsurile de ordine publică la partida de handbal feminin dintre echipele Gloria 2018 Bistrița și CS Rapid București, care se va disputa de la ora 15.30 la Sala Polivalentă din municipiul Bistrița. Reamintim că accesul în sală va fi permis în limita a 30% din capacitate și doar celor care pot prezenta certificatul Covid.

De asemenea, structurile montane cu efectivele Posturilor de Jandarmi Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa vor acorda la nevoie sprijin și ajutor turiștilor aflați în situații deosebite și se vor asigura că toți cei prezenți în zona de munte vor respecta măsurile de protecție sanitară impuse de către autorități. Jandarmii montani Rodna vor fi prezenți și în zona pârtiei de schi Alpina Blazna, pentru a se afla în sprijinul turiștilor care vor alege să își petreacă sfârșitul de săptămână la munte. Vor fi executate misiuni de menţinere a ordinii publice în special în zonele foarte frecventate de turişti, precum şi pe traseele turistice din aria de competență.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud