În ultimele 24 de ore, jandarmii au efectuat mai multe acțiuni de verificare privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, în zona piețelor. Au fost verificați comercianții și producătorii agricoli aflați în piețele agroalimentare.

 

Conform măsurilor adoptate pe timpul stării de urgență, aceștia sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuși și măști. De asemenea, pe lângă măsurile de prevenție COVID-19, au fost verificate și documentele aferente legalității activității de comercializare a produselor expuse spre vânzare.

În această perioadă jandarmii sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID-19,  misiuni de pază și protectie la centrele de carantinare, în patrule mixte cu poliția și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” dar și în patrule independente de jandarmi – pentru verificări la domiciliu ale persoanelor izolate, respectiv a măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

În ultimele 24 de ore au fost aplicate 9 sancțiuni în valoare de 30.000 de lei.