Un tânăr din Bistrița a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, pentru tâlhărie calificată și furt. Acesta riscă să ajungă după gratii în următoarele 30 de zile. 

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, au dispus prin ordonanță reținerea pentru 24 de a unui tânăr de 18 ani, din Viișoara, cercetat pentru tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată și furt. Acesta se află în Arestul IPJ BN și va fi prezentat, în cursul acestei zile, Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, unde procurorul va decide dacă îl va duce în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Duminică după-amiază, tânărul a fost surprins de o femeie într-un apartament din Bistrița, în timp ce încerca să sustragă bunuri. În încercarea de a scăpa, a împins-o și a lovit-o de balustradă pe femeie, după care a fugit.

Polițiștii de la Investigații Criminale și de la Biroul de Ordine Publică l-au depistat, în scurt timp, pe o stradă din Bistrița și l-au condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița, pentru audieri.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 04/05 ianuarie – 14 mai 2020, acesta ar fi pătruns în alte 3 apartamente de unde ar fi sustras bunuri în valoare totală de 3.300 lei.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au reținut pentru 24 de ore și continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestuia și a recuperării prejudiciilor.