Avalanșă de mesaje de Ziua Națională a României din partea politicienilor, evident și a celor din Bistrița-Năsăud, pe Facebook. Mai lungi sau mai scurte, toate au o urare comună: La mulți ani, România!

Iată ce mesaje au transmis politicienii bistrițeni de 1 DECEMBRIE, românilor și implicit conjudețenilor lor.

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud:

Suntem la un an distanță de marea sărbătoare a Centenarului Marii Uniri!

Un motiv de mândrie pentru noi, bistrițenii, sunt înaintașii noștri a căror contribuție a fost decisivă pentru actul unirii: Alexandru Vaida-Voevod, Episcopul Cardinal Iuliu Hossu și Enea Grapini. Prin ei, județul Bistrița-Năsăud și-a adus tributul unirii, iar prin faptele fiecăruia dintre noi, demonstrăm zi de zi că acest tribut nu a fost în zadar!

Stă în puterea noastră să fim uniți, demni și neînfricați în a construi viitorul României. România înseamnă „acasă” pentru noi toţi! Așa cum spunea Octavian Paler: ”România este patria mea, restul sunt doar țări”.

Sunt mândru să fiu român și sunt fericit că m-am născut pe aceste meleaguri minunate, cu oameni harnici și curajoși. Avem motive să ne mândrim că suntem bistrițeni și avem nenumărate motive să ne mândrim că suntem români!

La mulți ani români! La mulți ani România!”

Robert Sighiartău, deputat PNL:

La mulți ani, dragi români!

Astăzi este o zi de sărbătoare pentru toți românii. La Alba Iulia, Părinții fondatori ai României Mari ne-au lăsat o misiune importantă – să ducem mai departe proiectul unei Românii unite, să stăm cu fața spre Occident, să luptăm pentru libertate, democrație și dreptul la un trai decent în propria țară.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, când tinerii acelor vremuri au ales libertatea cu prețul propriei vieți. Ei au fost adevărații continuatori ai proiectului politic început în 1918.

De ziua națională a României recunoștința noastră merge către eroii care s-au jertfit pentru țară și libertatea noastră și către toți cei care astăzi contribuie, fiecare prin efortul și munca lui, la prosperitatea, demnitatea și destinul României. Reponsabilitatea pentru viitorul mai bun al țării stă în mâinile noastre.

Așa să ne ajute Dumnezeu !

Cristina Iurișniți, deputat USR:

De ziua ta, dragă țară, îți dorim un mediu curat, cu păduri protejate, îți dorim infrastructură la standarde europene, autostrăzi, spitale regionale moderne, școli sigure, îți dorim legi corecte și o justiție independentă, îți dorim granițe bine păzite și securitate energetică, îți dorim profesori bine plătiți care să îți pregătească generațiile viitoare și medici motivați să lucreze acasă, îți dorim primari reprezentativi care să dezvolte comunitățile, îți dorim mai mulți turiști care să te descopere. La mulți ani, România!

Aplicarea Rezoluțiunii Marii Uniri din 1 decembrie 1918, de la Alba Iulia, ar fi o bază solidă de reconciliere, între comunitățile etnice din România și majoritatea românească și ar da o șansă regiunilor mai dezvoltate, de a-și putea gestiona mai bine resursele și proiectele locale, într-o Europă descentralizată, regionalizată, însă unită tocmai prin respectarea diversității.

Sistemul de alianțe occidentale din care România face parte este singura garanție credibilă a securității, integrității și prosperității noastre. 

Avem multe urări astăzi pentru România, dar acestea nu trebuie să fie doar urări ci proiecte de țară. Proiecte la care să lucrăm împreună, pentru a avea o țară din care românii și mai ales tinerii să nu mai plece.
La mulți ani, tuturor cetățenilor României ! Uniți ajungem departe”.

Ionut simionca, deputat PMP:

Cu prilejul Zilei Naționale a României, vă adresez cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes!
La mulţi ani, România! La mulţi ani tuturor românilor! La mulți ani, bistrițeni!

Doina Pană, deputat PSD:

101 ani
La mulți ani, România, patria mea!
La mulți ani, frați români, oriunde v-ați afla!
Dumnezeu să binecuvânteze România și pe noi, poporul român!

Daniel Suciu, deputat PSD:

În numele ei ne purtăm toate războaiele, toate contradicțiile și ne clamăm toate adevărurile. Și uneori, tocmai pe ea uităm să o respectăm în fiecare zi, nu doar în 1 Decembrie. Românie, ești lumânarea ocrotită de o bunică în biserică, ești rugăciunea unei copile îngenuncheate, ești mai presus de noi și vremuri.

La mulți ani țara mea, la mulți ani români de oriunde!