Cancerul de sân este unul din cele mai frecvente tipuri de cancere diagnosticate în rândul femeilor din lumea întreagă. Pentru a veni în sprijinul bistrițencelor, Policlinica Bistrita (Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Bistrița) participă la un program național de prevenție și oferă câteva servicii importante pacientelor din județul Bistrița-Năsăud. 

Specialiștii avertizează că deoarece în faza incipientă nu manifestă niciun simptom, trebuie efectuate periodic teste de screening recomandate, precum:

 examinare clinică a sânului efectuată de medicul ginecolog o dată pe an începand cu vârsta de 40-50 de ani;

 mamografie o dată la 1-3 ani începand cu vârsta de 40-50 de ani sau chiar mai devreme dacă există cazuri de cancer de sân în familie.

Policlinica Bistrita (Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Bistrița) participă la un program național de prevenție și oferă pacientelor asigurate atât consultații de specialitate, cât și posibilitatea efectuării unor mamografii gratuite.

Tot ce trebuie să faceți ca să beneficiați de aceste servicii este să cereți medicului dumneavoastră de familie un bilet de trimitere către specialitatea Obstetrică -Ginecologie și să faceți o programare la cabinetul de specialitate din Policlinica Bistrița, accesand linkul http://sjub.ro/programari-online-policlinica/ , urmand să vă prezentați în ziua și la ora programării direct la cabinetul de la etajul al II-lea, camera 73”, informează conducerea Policlinicii din Bistrița.