Pacienții care suferă de boli cardiovasculare și necesită montarea unor stenturi sau cei care necesită intervenții neurochirugicale ori din sfera gastroenterologie nu vor mai fi nevoiți, în viitor, să apeleze la clinici din alte județe, întrucât și la Bistrița se vor putea realiza astfel de intervenții. Asta datorită unor noi investiții gândite pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița. 

Cea mai mare unitate medicală din județul Bistrița-Năsăud continuă investițiile pentru a veni în sprijinul pacienților cu cât mai multe servicii. Pe lângă faptul că în incinta unității medicale vor fi amplasate două aparate de ultimă generație de imagistică medicală, resprectiv un CT și un RMN, se va moderniza și Unitatea de Primiri Urgențe, care practic își va tripla capacitatea.

În plus, pe lângă aceste investiții despre care autoritățile județene au oferit până acum detalii, urmează și altele, despre care președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit într-o emisiune a unui post local de televiziune.

Potrivit acestuia, în curtea spitalului a fost identificat un teren pe care va fi ridicată o nouă clădire în care va fi amenajată o clinică unde se vor putea efectua noi intervenții chirurgicale.

”Împreună cu managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, și cu un proiectant vom ajunge în spatele unității medicale, în curte, unde am identificat un teren. Vom debarasa tot ce este acolo pentru că vrem să construim o nouă secție a spitalului. Practic o vom construi de la zero. Aici se va face o clinică specializată în Neurochirurgie, chirurgie intervențională Gastro și chirurgie intervențională Cardio. Adică nu vorbim de transplanturi de inimă, pentru că sunt intervenții mult prea complexe, dar de montarea unor stenturi se va putea vorbi. Noi avem deja specialiștii, câte unul și pentru Gastro și Cardio” a declarat președintele CJ B-N.

În plus, de la finalul acestui an sau cel mai târziu, începutul anului viitor, noi specialiști în Neurochirugie își vor desfășura activitatea la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

”De la finalul anului, pe lângă dr. Andrei Farcaș, care face minuni, vom mai avea încă doi neurochirurgi. Suntem în discuții cu ei. Vom construi o clădire nouă care va avea zonele astea. Ea va fi legată de zona secției de Anestezie și Terapie Intensivă printr-un tunel, astfel încât să avem cum să transferăm rapid pacienții din aceste secții pe secția de Terapie Intensivă” a mai adăugat Radu Moldovan.

Totodată, există deja promisiuni și pentru modernizarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă, promisiuni inclusiv de la ministrul Sănătății, Sorina Pintea.