Conducătorul auto care a produs joi seara un accident rutier în localitatea Mureșenii Bîrgăului, a consumat băuturi alcoolice. Este vorba chiar de femeia accidentată, care s-a aflat de fapt  la volanul autoturismului care a provocat incidentul rutier.

 

Joi seara, două mașini au fost implicate într-un accident rutier, în localitatea bistrițeană Mureșenii Bîrgăului, în urma căruia o femeie a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Dinamica accidentului a fost una ciudată, însă în final polițiștii au deslușit cauza: șoferul vinovat, de fapt chiar femeia accidentată, consumase băuturi alcoolice, mult peste limta legală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al  IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, din primele verificări a rezultat faptul că un autoturism, care circula pe direcția Prundu Bârgăului spre Vatra Dornei, ar fi acroșat o camioneta condusă de un bărbat de 35 de ani, din Arad, pe care ar fi depășit-o, însă și-a continuat deplasarea. După aproximativ 1 km, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului și a intrat in coliziune cu un parapet de pe marginea drumului.

În urma accidentului, o femeie de 45 de ani, din Josenii Bârgăului a fost accidentată, fiind transportată la spital. Se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a mai precizat Crina Sîrb.

Ulterior, polițiștii au aflat și motivul pentru care șoferița nu a mai putut stăpâni volanul: înainte de a urca la volan, femeie băuse zdravăn.

În urma cercetarilor efectuate la fata locului, polițiștii Serviciului Rutier au stabilit faptul că autoturismul era condus de femeia de 45 de ani, din Josenii Bârgăului. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, femeii i s-au recoltat și probe de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia” a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ BIstrița-Năsăud, Crina Sîrb.