Preşedintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a declarat că organizația pe care o conduce va anunța până la data de 1 martie candidatul pentru Primăria Bistrița. Până atunci, liderul liberalilor bistrițeni așteaptă rezultatele sondajului comandat de PNL, printre cei sondați aflându-se și secretarul general al partidului, deputatul Robert Sighiartău, dar și al unui fost liberal, Alin Seserman. 

 

Deocamdată, Ioan Turc așteaptă rezultatele sondajului comandat de formațiunea politică, în funcție de care va fi nominalizat cel care va intra în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Bistrița. Acesta speră ca până la 1 martie să aibă toate datele necesare. 

Până la 1 martie vom avea un răspuns, sper. Este puțin târziu, dar totuși discutăm despre o anumită notorietate. Nu trăim într-o lume foarte mare, suntem într-un oraș relativ mic, într-un județ relativ mic, o să acoperim această problemă legată de, într-adevăr, o relativă întârziere„, a afirmat liderul liberal bistrițean.

Întrebat cum privește lucrurile și ce părere are despre o eventuală înscriere în cursa pentru Primăria Bistrița a lui Robert Sighiartău, Ioan Turc a afirmat că orice coleg de partid de-al său are dreptul să o facă dacă îndeplinește anumite condiții. Alături de Robert Sighiartău, în sondaj apare numele unui fost membru al PNL: Alin Seserman. 

Orice coleg poate să-şi afirme intenţia de a candida, orice coleg care îndeplineşte anumite condiţii. Nu vreau să fac judecăţi de valoare pe marginea unui gest care ţine de normalitate. Mă întreb şi eu ce caută Alin Seserman în toată ecuaţia asta„, a spus Turc.