Modul în care se execută lucrările de reparații la străzile din municipiul Bistrița, precum și modul în care se asigurp serviciile de salubrizare sunt doar două dintre problemele pe care le-a observat liberalul Ioan Turc și pentru care aduce critici administrației locale. 

Într-o postare pe pagina personală de pe o rețea de socializare, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, aduce o serie de critici administrației locale din Primăria Bistrița, căreia îi transmite că, în opinia sa, bistrițenii s-au săturat de promisiuni și au nevoie de lucruri concrete.

PSD din Primăria Bistrița se plânge că nu sunt bani. Primarul Ovidiu Crețu îl compătimește pe succesorul lui, știe dânsul de ce. Vicele Cristian Niculae ne face. Ne face cartier pentru tineri pe un rât în cea mai aglomerată și poluată zonā industrială; ne face Dracula Land lângă pârtia de schi; ne face locuri de parcare prin „transformarea a 14 puncte termice în parcări suprateerane etajate, ACOLO UNDE ESTE POSIBIL”. Este fotografia tristă a administrației unui oraș cu un potențial de dezvoltare remarcabil, dar gâtuit de 12 ani lungi. Dincolo de coșmarul financiar al primarului (care a dus el însuși, împreună cu partidul din care face parte, bugetul local la sapă de lemn) și de naivitățile ridicole ale viceprimarului, noi, bistriţenii, ne lovim zilnic de incompetența și lipsa de rușine în formă continuată a unei administrații falimentare”, a transmis liberalul Ioan Turc. 

Liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud critică și modul în care se realizează lucrările de reparații la străzi.

I-am rugat pe cei din primărie să nu mai frezeze drumurile și să le uite așa. Apucați-vă de treabă atunci când aveți capacitatea tehnică de a turna asfalt nou imediat după frezare. E un lucru banal care se întâmplă în toate țările civilizate și în cele mai multe orașe din țară. Cu aceiași bani, se pot face lucrările bine sau prost. Depinde cum decid șefii din primărie”, a spus Ioan Turc.

În plus, problema privind gunoaiele e la ordinea zilei în mai multe zone din oraș.

”Am atras atenția, tot în repetate rânduri, cu privire la focarul de infecție din proximitatea spitalului de pe strada Alba Iulia. Tot orașul este parazitat de gunoaie, efect direct al succesului implementării sistemului de management al deșeurilor coordonat de către PSD, în frunte cu Radu Moldovan și Ovidiu Crețu. Oamenii plătesc mult pentru cel mai prost serviciu de salubritate din țară. Este limpede că nu doar de bani ducem lipsă, ci și de responsabilitate și puțin bun simț”, a completat Turc.