Președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș, a transmis o scrisoare deschisă tuturor romilor din judeţ pe tema alegerilor prezidenţiale și a votului din cel de-al doilea tur de scrutin de duminică, 24 noiembrie. În scrisoarea sa, Emil Neia Lăcătus le vorbește romilor despre importanţa acestui vot și îi îndeamnă să dea dovadă că au simţ civic și să se prezinte la vot.

 „Iată-ne ajunsi în ultima săptămână de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, eveniment electoral extrem de important și pentru noi, romii. (…) Cu siguranţă că ne dorim o Românie modernă si bine conectată la valorile europene, etniei noastre trebuind ca în viitorul apropiat să îi fie recunoscute valorile spirituale, dar și cele profesionale. Facem eforturi uriase să trezim forţa etniei noastre. În perindăriile noastre prin judeţ am găsit, peste tot, romi care iubesc ţara în care s-au născut, care vor să trăiască bine, să muncească cu responsabilitate, dar și să fie remuneraţi corespunzător pentru munca lor”, a spus președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș.

Liderul romilor mai completează că la nivelulul mai multor comune din Bistrița-Năsăud au fost organizate diferite acțiuni în cadrul campaniei ”Vrem respect!”, prin intermediul căreia, probleme comunităților de romi au fost discutate cu scopul de a se găsi soluții pentru rezolvarea lor.

Referitor la scrutinul electoral din 24 noiembrie, președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud îi îndeamnă pe romi să iasă la vot, dând astfel dovadă de simț civic.

Vă invit duminică, 24 noiembrie, să dăm dovadă că avem simţ civic, să arătăm că stim si că am înţeles care este miza acestor alegeri, cât mai ales a alegerilor care vin în 2020: locale si parlamentare. Mergeţi la vot, nu vă lăsaţi manipulaţi si votaţi în cunoștinţă de cauză acel candidat despre care stim că ne cunoaste etnia, ne cunoaste problemele si ne va face binele pe care ni-l dorim. Fraţilor, dacă nu votaţi cu propria constiintă, nimeni nu ne va lua în serios, fiind, în continuare, consideraţi doar o masă de manevră, fără nicio putere politică, iar politică înseamnă vot. Votaţi după cum credeţi si vă îndeamnă constiinţa, dar mergeţi duminică, 24 noiembrie, la vot. Demonstraţi că merităm respectul întregii Românii”, le-a transmis romilor din județ Emil Neia Lăcătus.