Loturile de teren din viitorul cartier al tinerilor din Bistrița ar putea fi concesionate abia la finalul anului 2019 – începutul anului 2020

Primele loturi de teren pentru tinerii care vor dori să își construiască locuințe pe suprafețe concesionate de Primăria Bistrița pe raza municipiului ar putea fi repartizate la finalul anului 2019 – începutul anului 2020. Cel puțin așa estimează viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae. 

În luna mai a acestui an, viceprimarul Cristian Niculae a lansat un proiect intitulat ”Bistrița ta, casa ta”, prin intermediul căruia administrația locală ar putea concesiona loturi de teren în zona Livezi în vederea construirii unor case în regim privat. Practic, bistrițenii care doresc să își construiască propria casă pot primi terenul în concesiune de la Primăria Bistrița pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii până la 73 de ani.

Ideea a fost bine primită de cetățeni, motiv pentru care cererile au început deja să apară în acest sens. ”Am primit deja câteva cereri, sunt la mine pe birou … La rectificarea bugetară din luna iulie vom aloca bani pentru expertize tehnice și întocmirea documentațiilor de avizare a lucrărilor de investiții. Eu preconizez ca undeva pe finalul anului 2019 – începutul anului 2020 să atribuim primele 250 de loturi, pentru că acest proiect îl vom face etapizat, în funcție de cereri” a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

Proiectul prevede concesionarea unor suprafețe de 300 sau 500 de mp, terenul identificat de municipalitate fiind situat în zona Livezi din Bistrița. Pe acest teren se estimează că vor putea fi parcelate în total circa 700 de loturi.

Potrivit proiectului, după încheierea contractului de concesiune, în termen de doi ani este obligatorie obţinerea autorizaţiei de construcţie şi în termen de 5 ani este obligatorie recepţia finală a lucrărilor. De asemenea, după 10 ani de la semnarea contractului de concesiune, se poate depune cerere către Consiliul Local pentru achiziţia terenului, acesta urmând a fi vândut la preţul pieţei. Timp de 10 ani, construcţia nu poate fi vândută.

Taxa anuală de concesiune va fi de 300 de lei/an pentru loturile de 300 mp și 500 de lei/mp pentru loturile de 500 de mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.