La nivelul municipiului Bistrița au fost demarate o serie de lucrări specifice acestui sezon, cum sunt și cele privind curățarea gurilor de scurgere a apelor pluviale. Viceprimarul Cristian Niculae s-a aflat astăzi în teren, pentru a verifica modul în care se fac aceste lucrări. 

”Împreună cu Aquabis și Direcția de Servicii Publice a Primăriei Bistrița am demarat lucrările sezoniere de toamnă pentru curățarea gurilor de colectare a apei pluviale pe toate străzile de pe raza municipiului Bistrița. Sunt lucrări de prevenție înaintea începerii sezonului rece, mai bogat în precipitații. Am primit asigurări de la Aquabis că lucrările vor fi finalizate până la mijlocul lunii noiembrie”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

În plus, viceprimarul spune că a fost acordată o atenție sporită străzii Mihai Viteazul, una dintre străzile problematice ale municipiului Bistrița, întrucât sistemul de canalizare a apelor pluviale de pe această stradă nu face față atunci când precipitațiile sunt abundente.

În bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2020 vor fi prevăzuți bani și pentru această investiție privind modernizarea sistemului de canalizare pluvială de pe strada Mihai Viteazul.

”În acest an am finalizat proiectul tehnic și toate documentațiile pentru crearea unui sistem separat de colectare a apelor pluviale din această zonă, iar anul viitor vom prinde în bugetul de investiții a Primăriei acest proiect pentru realizarea lui”, a mai spus Cristian Niculae.

Reamintim că promisiuni pentru modernizarea acestui sistem de canalizare pluvială au existat de mai mulți ani, dar până în prezent nu s-au găsit fondurile necesare realizării investiției. Ani la rând, bistrițenii care locuiesc pe această stradă au avut curțile și beciurile inundate la fiecare ploaie abundentă.

Totodată, viceprimarul Cristian Niculae mai precizează că a solicitat Aquabis-ului si Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița soluții tehnice și pentru strada I.L. Caragiale.