Lucrările de amenajare a unui centru de zi pentru persoane vârstnice pe strada Octavian Goga din municipiul Bistrița, care au fost demarate în vara anului trecut, sunt în plină desfășurare. Investiția se cifrează la 3 milioane lei, finanțată din fonduri europene.

 

Potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, în prezent se lucrează la partea de zidărie, dar și la instalațiile electrice și cele sanitare.

Noul imobil se va întinde pe o suprafată de 840 mp, urmând să fie amenajată și o terasă deasupra clădirii. Imobilul va fi dotat cu lift, pentru a facilita accesul vârstnicilor la terasă, unde vor putea să se bucure de diferite activități în aer liber.

Centrul este amenajat pe locul unui fost punct termic de pe strada Octavian Goga și va avea o capacitate de 56 de locuri Aici urmează să se desfășoare și activități recreative sau de informare cu privire la drepturile persoanelor vârstnice prevăzute de actele normative în vigoare, se vor organiza excursii, vizite și activități cultural-artistice.

În prezent, în municipiul Bistrița, nu există un astfel de centru pentru persoanele vârstnice.