Reabilitarea și modernizarea unei singure străzi din municipiul Bistrița, cu o lungime de aproximativ 2,7 km, are costuri estimate la 2 milioane de euro, în vreme ce pentru înlocuirea stratului de uzură de pe 47 de străzi din oraș, administrația locală a plătit aproximativ 1,3 milioane de euro. 

Într-o conferință de presă, viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a vorbit despre costurile privind reabilitarea și modernizarea străzii Tărpiului, investiția fiind estimată la două milioane de euro.

Niculae a explicat că investiția are costuri așa mari și pentru că proiectul este unul complex, care prevede amenajarea a două benzi pe urcare, precum și a unor piste pentru cicliști și a unor trotuare.

Viceprimarul a făcut o comparație între costurile estimate pentru reabilitarea străzii Tărpiului și cele la care s-a ridicat investiția privind reabilitarea îmbrăcăminții asfaltice de pe 47 de străzi din oraș.

”Asfaltarea pe strada Tărpiului, cu două benzi pe urcare, piste pentru cicliști și trotuare, ne va costa aproape 2 milioane de euro. Acolo la anul începem lucrul. Înlocuirea stratului de uzură, așternere de mixtură asfaltică la cald, pe cele 47 de străzi s-a făcut cu 1,3 milioane euro. (…) Ce am făcut noi, din bordură în bordură, a fost la un preț foarte mic și cu un impact foarte mare, pentru că pe 47 de străzi din oraș se circulă mult mai bine. La un preț bun am dat cetățenilor satisfacția de a circula foarte bine pe 47 de străzi și într-un timp foarte scurt”, a spus Cristian Niculae.

În privința străzii Tărpiului, întrebat când ar putea începe lucrările pe această arteră pe care circulă zilnic mii de bistrițeni, viceprimarul a precizat că în mod normal anul viitor ar trebui să fie demarate, dar acest lucru depinde foarte mult de bugetul pe anul 2020, asta pentru că investiția ar urma să fie susținută din bani proveniți din bugetul Primăriei Bistrița.

”Acolo la anul începem lucrul. (…) Proiectul tehnic și toată documentația sunt deja pregătire. Probabil în toamna asta va fi urcat proiectul pe SEAP, dar trebuie să vedem și cum arată bugetul pe anul viitor”, a mai adăugat Niculae.

Recent, Primăria Bistrița a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud acordul de mediu pentru acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.