Persoanele fizice care vor să îşi cumpere aparate electrocasnice vor putea beneficia, de luni, 15 iulie, de o nouă sesiune a Programului Rabla.

Înscrierile se vor putea face de la ora 10:00, suma pusă la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de aproximativ 20 de milioane de lei.

Suma disponibilă de această dată a rezultat din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi din diferenţele provenite din dorinţa beneficiarilor de a schimba echipamentul aprobat de la o clasă de eficienţă energetică superioară la una inferioară.

Anul acesta, pentru ediţiile din mai şi iunie, suma alocată iniţial a fost de 40 de milioane de lei, fiind acordate vouchere în valoare de 20 milioane lei.

Finanţarea din cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic.

În funcţie de eficienţa energetică, pentru maşini de spălat rufe sunt acordate vouchere de 200-300 de lei; pentru maşinile de spălat vase, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice şi congelatoare – 300 sau 400 de lei. Cei care doresc să cumpere un aparat de aer condiţionat pot primi un voucher de 400 de lei, iar în schimbul predării unui echipament vechi şi pentru achiziţia unui televizor, valoarea voucherului poate fi de 200 sau de 400 de lei.

Înscrierile pentru noua ediţie a Programului „Rabla pentru electrocasnice” se fac online, în aplicaţia Administraţiei Fondului pentru Mediu, de pe site-ul instituţiei.