Un pădurar din Bistrița-Năsăud a fost reținut, joi, pentru 24 de ore și riscă să fie arestat preventiv, după ce polițiștii au descoperit că arma pe care o deține legal ar fi fost folosită pentru braconarea animalelor din pădure. Alături de acesta este anchetat și un cetățean italian care ar fi introdus ilegal în țară o armă de vânătoare. 

 

 

Polițiștii au efectuat, miercuri și joi, trei percheziții domiciliare în localitățile Dorolea și Dumitra, din județul Bistrița-Năsăud, ocazie cu care au fost ridicate 7 cartușe cu glonț și 5 cartușe pentru arme de vânătoare cu țevi lise, toate deținute ilegal, transmite IPJ Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă utilitară pentru pază, cu glonț, deținută legal de un pădurar, de 43 de ani, din Dorolea, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosită la acțiuni de braconaj cinegetic.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, de la Dumitra, oamenii legii au ridicat o pușcă cu aer comprimat din categoria armelor neletale, supuse autorizării, care ar fi fost introdusă ilegal în țară de către un cetățean italian, în vârstă de 63 de ani și deținută ilegal, la domiciliu.

La data de 9 august a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbatul de 43 de ani, care va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de luare a unei măsuri preventive„, precizează sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.