Marius Bălan către ministrul Gabriel Leș: Culcat! … Salt înainte … afară, fugaaa marș! … din Armata Română!

sursa foto: Bistrițeanul.ro

Un bistrițean îi cere ministrului Apărării, Gabriel Leș, demisia. Este vorba despre Marius Bălan, președintele Organizației Municipale a Partidului Verzilor Bistrița. 

 

Marius Bălan îl sancționează dur pe Gabriel Leș, pentru faptul că în timp ce militarii bistrițeni defilau prin fața tribunei oficiale și prezentau onorul oficialităților,  ministrul Apărării își vizualiza mesajele de pe telefonul mobil.

Prezent la Bistrița, în vizită la Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, numai pentru a-și vizualiza telefonul mobil, așa zisul șef al Armatei, un politruc, numit politic să reprezinte în minister brava noastră oștire, a fost sancționat de presa locală și națională dar și de românii iubitori de neam și țară„, spune Marius Bălan.

Bistrițeanul arată că, până în anii ’90, armata avea și un rol educativ pentru tinerii aflați sub arme. În schimb, mai arată Marius Bălan, ministrul Leș, „un om fără stagiul militar satisfăcut„, a arătat o lipsă de respect față de militarii bistrițeni.

Pe vremea mea, până în anii 90, cazărmile și armata suplineau cu succes lipsa celor 7 ani de acasă, a unor tineri aflați sub arme. În câteva luni, cu toate cele învățate de la cadrele militare deveneau oameni instruiți și cu bun simț. În afară de instrucție, ți se arăta în mod special cum să îți rânduiești viața, când să pui întrebări și când să răspunzi la ele …

Astăzi, din păcate, un om fără stagiul militar satisfăcut, se face de minune chiar în interiorul unui obiectiv militar, epatând prin lipsa de dragoste și respect față de militarii care îi acordau onorul. Ceremonia de repatriere din Afganistan a Batalionului 812 Infanterie Protecția Forței “Șoimii Carpaților” este sfântă pentru mine și sunt convins că ar trebui să fie sfântă pentru toți românii!„, precizează președintele Verzilor bistrițeni.

Drept urmare, Marius Bălan, folosind comenzi specifice militarilor, îi cere lui Gabriel Leș să demisioneze din fruntea Ministerului Apărării Naționale.

 

 

Ca rezervist, ca cetățean care iubește cu toată puterea armata română, transmit politrucului neinstruit: Culcat! … salt înainte … afară, fugaaa marș! … din Armata Română!

Oameni de acest fel, îmbuibați ai neamului, nu au cum să iubească oștirea și semenii lor, pentru că nu s-au jertfit nici 5 minute în misiuni și cazărmi.

Bălan Marius Horea – Plutonier adjutant în rezervă„, a conchis bistrițeanul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.