Matematică-Informatică și Științele Naturii, în topul preferințelor pentru absolvenții de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud

Trei din cei patru elevi din Bistrița-Năsăud care au obținut medii de 10 la examenul de Evaluare Națională au optat pentru același liceu, dar și pentru același profil. Cel de-al patru absolvent de gimnaziu cu note de 10 pe linie a ales să urmeze cursurile unui liceu din Cluj-Napoca.

Din cei 1.869 de elevi bistrițeni care au completat opțiunile în fișele de înscriere, au fost repartizați 1.821, iar 111 locuri au rămas neocupate.

 

Primii nouă absolvenți de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud care au obținut cele mai bune medii la examenul de Evaluare Națională au optat pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, șase dintre aceștia alegând profilul Matematică-Informatică, iar alți trei Științele Naturii. Printre aceștia se numără trei dintre elevii care au obținut note maxime la examen și toți au optat pentru profilul de Matematic-Informatică. Dintre cei trei, unul provine de la o școală din mediul rural, mai precis de la Școala Gimnazială Târlișua, ceilalți doi fiind de la școli din municipiul Bistrița.

Cel de-al patrulea absolvent de gimnaziu din Bistrița-Năsăud cu media 10 la Evaluare Națională, care provine de la Școala Gimnazială „Grigore Silași” Beclean, a ales să studieze la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

Profilele preferate de elevii din Bistrița-Năsăud au fost Matematică-Informatică și Științele Naturii, 60 de elevi bistrițeni, care au obținut medii cuprinse între 9,57-10, optând pentru acestea.

Când vine vorba despre unitățile de învățământ, în topul preferințelor se află Colegiul Național  „Liviu Rebreanu”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, ambele din municipiul Bistrița, dar și Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud sau Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean.

Dacă la liceele și profilele de top, elevii au avut nevoie de medii foarte mari, există școli din Bistrița-Năsăud, unde absolvenții de clasa a VIII-a au prins un loc și cu medii de 2 și 3. Printre acestea se numără Liceul Tehnologic Agricol Beclean, Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, Liceul Tehnologic Feldru, Liceul Tehnologic Lechința sau Liceul Tehnologic Forestier Bistrița.

Rezultatele pot fi consultate AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.