Medicul Vasile Lucian Pintea, șeful Serviciului Județean de Medicină Legală Bistrița-Năsăud, a fost desemnat  miercuri, de premierul Ludovic Orban secretar de stat în Ministerul Sănătății.

 

 

Îl felicit pe domnul doctor Lucian Pintea – medic legist șef, pentru numirea în demnitatea publică de Secretar de Stat în Ministerul Sănătății!!!„, a scris pe Facebook, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Imagine

Dr. Vasile Lucian Pintea este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca în 1995.  În perioada 1995-1999 a urmat rezidențiatul la Institutul de Medicină Legală Cluj, iar din 1999 lucrează la Bistrița, fiind în prezent șeful Serviciului de Medicină Legală.

El deține și studii complementare în managementul serviciilor de sănătate, certificatul fiind eliberat de Ministerul Sănătății în 2008.

După învestirea noului guvern liberal, toți cei cinci secretari de stat din Ministerul Sănătății au fost eliberați din funcție de premierul Ludovic Orban.

Medicul bistrițean devine al treilea secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, după Horațiu Moldovan, care a condus secția de chirurgie cardiacă a Institutului de Boli Cardiovasculare “C.C.Iliescu”, numit în funcție în 7 noiembrie și Nelu Tătaru – medic chirurg, dar și președintele PNL Vaslui, numit în 11 decembrie.