Scene șocante la un restaurant din municipiul Bistrița, unde un angajat are o metodă ciudată de a decongela carnea, de pui în speța de față, izbind-o pur și simplu de ciment din curte și de pereții clădirii localului. Autoritățile s-au autosesizat în acest caz, însă patronul restaurantului a fost mai rapid și a retras carnea cu pricina.

 

Un bistrițean a surprins, marți, modul în care este dezghețată carnea la unul din restaurantele din municipiul Bistrița, carne care cel mai probabil este folosită mai apoi în preparate: un angajat izbește o cutie cu pulpe de pui de o bordură pentru a accelera procesul de dezghețare. Altele, așa cum se poate observa și în imagini, stă chiar pe jos, pe dalele din beton.

 

Angajatul care a apelat la o astfel de metodă, a fost se pare concediat urgent de patronul restaurantului, iar carnea, care trebuia să fie preparată pentru un parastas care a avut loc în județul Mureș, a fost retrasă.

După ce filmulețul a fost postat de bistrițean pe Facebook, reprezentanții DSVSA Bistrița-Năsăud s-au autosesizat și au efectuat un control la restaurantul cu pricina și urmează să ia măsurile legale. În astfel de situații, amenzile sunt cuprinse între 10.000 și 50.000 lei. Totodată, reprezentanții DSVSA Bistrița-Năsăud spun că deocamdată nu se impune suspendarea activității restaurantului, întrucât nu au mai existat plângeri la adresa acestuia din partea clienților, însă vor efectua de acum încolo controale inopinate.