Un consilier local liberal reclamă faptul că, în timpul lucrărilor de reabilitare termică derulate la blocurile din Bistrița sunt distruse spațiile verzi. Acesta cere Primăriei Bistrița să ia măsuri de urgență pentru protecția mediului.

 

Mihai Sărmășan, consilier local PNL, spune că distrugerea spațiilor verzi din zona blocurilor care sunt reabilitate termic poate fi observată în toate locurile unde s-au făcut sau se fac astfel de lucrări în municipiul Bistrița.

Nepăsarea și indolența celor care muncesc la aceste firme care realizează acest tip de lucrări au ajuns la cote alarmante și reprobabile, autoritățile cu competențe în domeniul protecției mediului trebuind să ia DE URGENȚĂ măsurile care se impun.

Imaginile atasate au fost surprinse în zona Bulevardului Andrei Mureșanu (Bl.7 A) din municipiul Bistrița unde se poate obseva „crima verde” produsă unui arbust care a dus la uscare. De menționat faptul că în zonă nu există niciun fel de panou de informare cu privire la cei ce execută lucrările. Pentru evitarea distrugerii spațiului verde din această zonă, organizarea de șantier putea fi făcută în spatele blocului unde există o parcare asfaltată„, arată Mihai Sărmășan.

Consilierul liberal mai precizează că , pentru a nu mai avea parte în viitor de evenimente de acest gen, „conducerea Primăriei Bistrița trebuie să verifice cu mai multă atenție toate organizările de șantier din oraș, iar cei vinovați de distrugerea de mediu verde să fie aspru sancționați„.