Mii de misiuni ale jandarmilor bistrițeni, derulate în anul 2018. Printre obiectivele pe acest an se numără și înființarea unui post de jandarm montan la Colibița (FOTO)

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au prezentat, marți, un bilanț al activității pe anul trecut, eveniment care s-a desfășurat într-un cadru festiv, la Palatul Culturii din Bistrița. Col. Florin Furnea, inspectorul șef al IJJ Bistrița-Năsăud, a fost cel care a prezentat raportul de activitate, făcând referire atât la misiunile la care jandarmii au intervenit, cât și la alte subiecte de natură organizatorică sau logistică și de personal.

Referitor la activitatea operativă din cadrul instituției, aceasta s-a desfășurat pe mai multe direcții, printre misiunile principale numărându-se cele de asigurare a ordinii și siguranței publice și de  pază și protecție instituțională. Numai la capitolul asigurare ordine publică, jandarmii bistrițeni au executat în 2018 un număr de 1.071 de misiuni, cu peste 200 mai mult față de anul 2017. ”Ușoara creștere a misiunilor de asigurare a ordinii publice s-a datorat numărului de manifestări cultural-artistice, sportive și de protest desfășurate în spațiul public” arată IJJ B-N.

Col. Florin Furnea a precizat că în ceea ce privește personalul, ”încadrarea actuală a inspectoratului este de 97,54 la sută din necesar, mai mare față de cea din 2017, când a fost de 95,77 %”. Pe categorii de personal, situația încadrării se prezintă astfel:

  • ofițeri – 85,71% (identic cu încadrarea din 2017);
  • maiștri militari – „100 % (identic cu încadrarea din 2017);
  • subofițeri – 99,57 % (față de 97,41 % în 2017);
  • personal contractual – 100 % (identic cu încadrarea din 2017).

Media de vârstă a personalului unității esre de 39,4 ani.

Col. Florin Furnea a mai precizat că unul dintre obiectivele anului 2019, la nivelul Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, este acela de a înființa un post de jandarm montan la Colibița, după modelul structurilor care deja există la Rodna, Piatra Fântânele și Sîngeorz-Băi, solicitând în acest fel chiar sprijin adjunctului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, col. Gheorghe-Marian Brâncoveanu, prezent în sală la eveniment.

La capitolul achiziții , în dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au intrat, anul trecut, 4 autoturisme Dacia Duster și un autovehicul 8+1 locuri Peugeot Expert.

De asemenea, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud au fost prezenți la acțiunea Jandarmeiei Bistrița, mulțumindu-le pentru colaborarea de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.