Ministrul Finanțelor a anunțat creșterea salariului minim de la 1 octombrie

Ministrul de Finanţe a anunțat, marți seară, că, în coaliţia de guvernare, a fost agreată, de principiu, varianta creşterii salariului minim la 3.300 lei brut, de la 1 octombrie. Asta înseamnă 1.981 de lei, valoare netă.

„Deciziile pe care le avem într-adevăr la coaliţia de guvernare sunt cele legate de salariul minim şi creşterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliţia de guvernare. În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuţia pe 3.300 lei. Cea de la 1 ianuarie, să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliţiei. Vă daţi seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie. Este în acelaşi timp şi un angajament pe care partidele l-au luat inclusiv prin programul de guvernare care a fost aprobat la momentul la care Guvernul Ciolacu şi-a început mandatul”, a declarat Marcel Boloş, marţi seară, la o televiziune de știri.

Despre majorarea salariului minim și de la începutul anului viitor, până la 3.750 de lei, valoare brută, Marcel Boloș a precizat că în acest caz nu s-a discutat în coaliție care va fi creșterea de la 1 ianuarie 2024. 

„Nu, nu s-a discutat acest lucru şi nu s-a definitivat în coaliţie. Acum, aceste informaţii cu privire la data de 1 octombrie sau cel puţin ce este valid până acum ca discuţie în coaliţia de guvernare se referă într-adevăr la creşterea salariului minim”, a adăugat Boloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.