Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a mers alături de prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, și conducerile ISU, ANAR, ABA Someș-Tisa și SGA în zonele afectate de inundații din județul Bistrița-Năsăud, pentru a constata pagubele și a prioritiza lucrările de intervenție pe cursurile de apă, în vederea protejării comunităților, informează Instituția Prefectului.

 

Vizita în teren este în desfășurare și vizează localitățile cu probleme: Domnești, pe râul Șieu, pod DJ 154C, Valea Șieu în localitatea Șieu, Valea Șieuț în localitatea Șieuț, Valea Luț în localitatea Monor.

Până duminică 16 iunie, ora 23.00, județul Bistrița-Năsăud se află sub avertizare de disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi călduroasă, la orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie. Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și local în celelalte regiuni.

Vor fi perioade în care va ploua torențial, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.