Ministrul Ștefan Oprea: ”Povestea de succes Start Up Nation există și la Bistrița!” (VIDEO)

????????????????????????????????????

 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Oprea, s-a aflat, joi, alături de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o vizită în județul Bistrița-Năsăud. Cei doi au luat parte la întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri, ai companiilor Rombat și Comelf, dar și cu primarii unor comune. Temele principale dezbătute în cadrul întâlnirii au vizat în special problemele cu care se confruntă atât mediul de afaceri, cât și administrațiile locale.

De asemenea, în timpul vizitei în județ, cei doi miniștri au vizitat și câteva dintre companiile care au accesat Programul Start Up Nation.

Povestea de succes Start Up Nation există și la Bistrița. Am văzut oameni extraordinari, care își spun povestea și sunt extrem de motivați pentru că fac ceea ce își doresc. Sunt antreprenori, iar asta arată că Start-Up Nation și-a atins ținta – aceea de a redeștepta spiritul antreprenorial”, a declarat Ștefan Oprea.

Ministrul a mai completat că în ediția 2017-2018, au fost 102 firme din Bistrița-Năsăud selectate în programul Start Up Nation, iar anul acesta sunt mult mai multe companii care au depus proiecte.

La nivel național, există peste 33.000 de proiecte depuse în ediția 2018, iar primele contracte vor fi semnate începând cu data de 6 mai.

Cei doi ministri au vorbit și despre un pachet de măsuri care să vină în sprijinul antreprenorilor și în mod special a companiilor cu capital românesc.

Economie este despre ceea ce trebuie să vorbim începând din acest an foarte des. Partea socială cu măsurile pe care Guvernul le-a aplicat încă de acum doi ani, cu legea pensiilor, legea salarizării și multe ale legi,  credem că acesta a fost pachetul, iar acum trebuie să ne aplecăm cu foarte multă atenție și mult sprijin față de zona privată, pentru că pentru a aplica acele măsuri în zona socială este nevoie ca și zona economică să fie una puternică. Și atunci cred că e normal să avem o schimbare de abordare, în sensul de a sprijini foarte puternic și agresiv această zonă economică. Pentru că, dincolo de faptul că trebuie să ridicăm în România în special companiile cu capital românesc, orice alte companii din țară sau din afara țării care vor să investească în România trebuie să găsească în România acel mediu investițional care să ducă la decizia de a investi în România, de a își extinde anumite capacități sau de a aduce altele noi, asta pe de o parte. Pe de altă parte, lupta continuă și din ce în ce mai acerbă cu alți competitori, că vorbim de state membre, că vorbim de companiile din Europa sau din afara ei, trebuie să fim realiști că este o competiție din ce în ce mai agresivă a mediului economic. Dincolo de a trăi într-o familie europeană modernă trebuie să fim atenți la faptul că trebuie să luptăm pentru noi ca țară, pentru ale noastre companii și al nostru capital, al României, pentru că asta este regula de piață în orice economie”, a declarat ministrul Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.