Unul dintre cei trei tineri din localitatea Viile Tecii, județul Bistrița-Năsăud, cercetați de polițiști pentru furt calificat și complicitate la furt, după ce au sustras bunuri din două case de vacanță din localitatea bistrițeană Colibița, a fost arestat preventiv. Este vorba despre minorul de 16 ani, acesta fiind și autorul unor fapte de violență comise în luna ianuarie, alături de alți doi amici, asupra unui bărbat din localitatea Șieu-Măgheruș.

 

 

Minorul în vârstă de 16 ani, care a participat la furturile din casele de vacanță din Colibița a fost arestat preventiv. Pentru aplicarea acestei măsuri, instanța a luat în calcul faptul că adolescentul a mai comis o infracțiune, în luna ianuarie. Alături de alți doi tineri, l-a bătut pe un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitatea Șieu Măgheruș, pe când acesta se afla în Viile Tecii. Victima a depus plângere la poliție, în luna ianuarie, dar făptașii au fost descoperiți abia acum și sunt anchetați pentru vătămare corporală din culpă. De altfel și ceilalți doi agresori au primit mandate de arestare preventivă.

La data de 12 ianuarie a.c., un bărbat de 42 de ani, din Șieu Măgheruș, a sesizat faptul că, în timp ce se afla în localitatea Viile Tecii, a fost lovit de persoane necunoscute.

În cadrul cercetărilor efectuate, au fost identificați trei tineri de 16, 21, respectiv 26 de ani, toți din Viile Tecii, bănuiți de comiterea faptei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar ulterior, ca urmare a expertizelor medico-legale, a fost schimbată încadrarea juridică în vătămare corporală. Cercetările sunt continuate în vederea tragerii la răspundere a celor vinovați„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

În ceea ce îi privește pe  ceilalți doi co-autori ai furturilor de la Colibița, aceștia au fost duși si ei în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Bistrița a decis ca tânărul în vârstă de 29 de ani să rămână în arest la domiciliu, în timp ce celălalt, în vârstă de 25 de ani, va fi anchetat în libertate.