Tânărul din orașul Năsăud care, în luna august a acestui an, a violat pe un alt tânăr în vârstă de 19 ani, în zona Gării CFR din oraș, a fost trimis în judecată în urmă cu câteva zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă câțiva ani buni de închisoare.

 

În noaptea de 11 spre 12 august, un tânăr de 19 ani din Năsăud a trecut trecut prin momente dramatice, după ce a fost supus unei agresiune sexuale de un al tânăr în vârstă de aproximativ 24 de ani.  Grozăvia s-a petrecut în zona Gării CFR din Năsăud. La acel moment se pare că agresorul era sub influența drogurilor, potrivit unor surse Realitatea de Bistrița.

Violul a fost anunțat prin 112, iar cazul a fost preluat de către polițiștii de la Transporturi Feroviare Bistrița-Năsăud.

Tânărul violat a primit totodată îngrijiri medicale la spitalul din Năsăud. Acesta a făcut parte din sistemul de protecție a copilului, până în primăvara acestui an, după ce a fost abanadonat de la naștere. Potrivit surselor Realitatea de Bistrița, băiatul a fost crescut de un asistent maternal, cu care a r fi păstrat legătura și ulterior. în luna mai, ajutat de o fundație, acesta a primit o locuință. În 2018, tânărul a muncit o perioadă la un supermarket din Năsăud, ca mânuitor de ambalaje.

După 4 luni de anchetă, pe 2 decembrie, violatorul a fost trimis în judecată, cauza fiind înregistrată pe rolul Judecătoriei Năsăud. Într-o primă etapă, dosarul va intra în cameră preliminară, iar dacă instanța va constatat că actul de sesizare întocmit de procuror este în regulă, se va trece la judecata pe fond.

Dacă va fi găsit vinovat, agresorul riscă până la 10 ani de închisoare.