Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, noi atenționări care vizează fenomene atât de disconfort termic accentuat și caniculă, cât și de instabilitate atmosferică. 

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 2 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 10:00, disconfortul termic va fi accentuat, dar vor exista și manifestări de instabilitate atmosferică.

”Marți, 2 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi după-amiaza și în prima parte a nopții în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Miercuri, 3 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est. În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat”, arată ANM.

Totodată, în intervalul 2 iulie, ora 12:00 – 2 iulie, ora 23:00, este în vigoare și o atenționate meteorologică Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată